Yeni Çıkan/Çıkacak Tarihi Kurgu Kitapları - Şubat 2014

By | 13:07 2 comments


Carolyn Meyer - Genç Soylular Serisi 2. Kitap - İsyan ve İhanet




İngiltere tarihinin en güçlü Kraliçesi Elizabeth’in hikâyesi...


Elizabeth Tudor’un gençlik yılları, prenses masallarına pek benzemiyordu. Babası, VII. Henry, Elizabeth’in annesini idam ettirmiş; kıskanç ablası Mary onu Londra Kulesi’ne sürgün etmiş ve tek aşkı, ona taht mücadelesi uğruna ihanet etmişti.



Genç Elizabeth’in dilinden anlatılan bu heyecan dolu roman, İngiltere’nin en güçlü hükümdarı olacak olan azimli bir kız ile onu durdurmak için her şeyi yapan kardeşi arasındaki derin rekabeti gözler önüne seriyor.



Daha önce 6. Kitap olan Marie Antoinette çıkmıştı; Epsilon her zamanki gibi sıra gözetmeksizin çıkarıyor serileri. Allahtan bu seride sıra önemli değil. 



Stella Duffy - İmparatoriçe Teodora Serisi 2. Kitap - Mor Kefen





İlk Kitap: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=657837&sa=160447031


Dan Simmons - Kabus



Dünyanın en çok okunan yazarları arasında gösterilen Dan Simmons’ın kitap eleştirmenleri tarafından kült bir şaheser olarak nitelendirilen ünlü romanı ‘KÂBUS’ Türkçede…

Dünyanın iki devi bu kitapta buluştu!
Charles Dickens ve Wilkie Collins

Esrarengiz bir tren kazası
Kadim katedraller, kireç çukurları ve cesetler
Hipnoz, halisünasyon ya da gerçekler
Ve bir hayalet: Drood

Charles Dickens, bir tren kazasında ölümden döner ve yaralılara yardım etmek üzere vagonların düştüğü vadiye inerken karşılaştığı garip görünüşlü, hayale¬timsi bir ‘şey’, hayatının sonuna dek yazarın en büyük takıntısı ve kâbusu olur. Dickens’ın bu kâbusunu paylaştığı tek kişiyse, arkadaşı ve onun gölgesinde kalmaktan muzdarip, afyon bağımlısı yazar Wilkie Collins’tir.

Kabirler, mezarlıklar ve bir cesedin kireç çukurunda yok olmasının ne kadar za¬man alacağına dair giderek artan bir saplantı geliştiren Dickens, dört yıl boyunca yazmaya ara verir ve gündüzleri, halkı dehşete düşüren ürkütücü okumalar yaparken geceleri de Londra’nın en berbat batakhaneleri ile yer altı mezarların¬da dolaşır.

Wilkie Collins’in ağzından anlatılan hikâyede, bir cinayet zanlısı olarak Charles Dickens’ın hayatının son beş yılında, şüpheli cinayetler ve Drood denen yaratığın gizemi adım adım çözülmektedir.

“Simmons: gerilimin efendisi.”
- The New Yorker

“Kâbus, gerilim hikâyeleri arasında bir şaheserdir.”
- Stephen King

Özgün Adı: Drood
Çeviri: Çağdaş Özkan
Tür: Korku - Gerilim
Sayfa: 800
Çıkış Tarihi: 25.02.2014



2 yorum: Leave Your Comments

  1. "İsyan ve İhanet" ilgimi çekti. Adı yine spoiler olmuş. Orijinal adını sırf spoiler içermiyor diye kullanmamışlar demek ki. Bizim millet spoiler seviyor arkadaş. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu sipariş verdim bugün, bakalım nasıl çıkacak kitap. Evet esas adı şu: Beware, Princess Elizabeth (Young Royals, #2)

      Sil