3 Blogger İle "Sayfaları Çevirirken"

By | 12:21 9 comments
Sevgili Vampirella, Kitap İklimi'nden Pınar ve ben 2014 için bir ilk etkinlik başlatalım dedik.

Aşağıda 3 blogger olarak belirlediğimiz eğlenceli soruları ve benim cevaplarımı bulabilirsiniz. Siz de katılmak isterseniz, konuyu blogunuzda işleyebilir ya da linklere tıklayarak blogları ziyaret edebilir, cevaplarını görebilirsiniz. Ben çok eğlendim, umarım siz de eğlenirsiniz :)


Görsel için Pınar'a çok teşekkürler, sizce de çok sevimli değil mi? :))



1. En son hangi kitaba 5 üzerinden 5 puan verdin? 
Carol Rifka Brunt’ın Martı Yayınevi’nden çıkan Kurtlara Söyle Eve Döndüm adlı kitabına 5 yıldız verdim. Bir coming of age (büyüme) romanı. Young adult kategorisinde ve içinde LGBT bireylere yer veriyor; içinde aşk var, fedakarlık var, şefkat var, önyargıları yıkma var. Çok sevmiştim. Yazar’a da bu beğeni mi dile getirince (GoodReads üzerinden mesaj atmıştım) çok mütevazi bir şekilde teşekkürlerini dile getirdi ve 2. kitabını yazmakta olduğunu söyledi.

2. En son hangi kitaba 5 üzerinden 1 puan verdin?
Andrea Camilleri’nin At Hamlesi adlı kitabıydı. Yarısına bile gelemeden sıkıldım. Çünkü konunun işlenmesini çok sıkıcı buldum, anlatım sürükleyici değildi ve araya da tam 40 sayfa! sıkıcı yazışmalar girdiğini görünce daha da dayanamadım.

            3.  Alışveriş listende hangi kitaplar var?
          Çok kitap var ama kesin alacaklarım arasında Elizabeth Gaskell’in Kuzey ve Güney’i,                  Peter Hobbs’un Kayıp Zamanlar’ı, Dan Simmons’un Kabus’u var.

4. Yılın ilk gününden bu yana kaç kitap okudun?
15 kitap okumuşum. Bir tanesi kendi hikayem [Okumak isterseniz tıklayın, Vampirella’dan 5 puan aldım ;)] ve diğer biri de Gökçe Doğan’ın Wattpad’de yayınladığı Johanna Mason adlı fanfiction hikayesi, tavsiye ederim, çok başarılı buldum.

5. Kitaplığında uzun süredir okunmayı bekleyen o kitabın adı ne?
Charlotte Bronte’un Villette adlı kitabı. Kabul ediyorum, bir klasik sever olarak hemen okumalıyım. Bu yıl içerisinde yorumumu buradan okuyabilirsiniz.          



1.  En son okuduğun kitapta en sevdiğin karakter kimdi? 
 Stefan Zweig'ın Satranç adlı kitabında çok karakter yoktu, olan karakterlerden birini seçmek gerekirse Dr. B. diyorum. 

2. Şu anda okuduğun kitabı tarif eden 3 özel kelime nedir? 
         Kuzgun, Garip, Gizemli (Lynn Cullen’dan Mrs. Poe adlı romanı okuyorum, yorum burada           olacak yine)

3. Şu anda okuduğun kitabın ilk cümlesi nedir?
Kötü haber verildiğinde benim konumumdaki birçok kadın bulunduğu yerdeki koltuğun üzerine yığılırken ellerindeki çay bardakları kayıp halıya düşer, saçları güzelce iğnelerinden çıkarak omuzlarına dökülür ve kombinezonlarının içine sığamaz olurlar. Ben onlardan biri değilim. (Lynn Cullen, Mrs. Poe’dan)

4. En son okuduğun kitabı kitap kahramanlarından birine hediye edecek olsan kime ederdin?
Stefan Zweig’ın Satranç adlı kitabını At Hamlesi'ndeki Müfettiş Giovanni'ye verirdim. İkisi de hamle üzerine kurulu iki çok farklı hikaye :)

5. Şu anda okuduğun kitabı sen yazacak olsan ona ne eklemek isterdin?
Mrs. Poe adlı kitabı birincil tekil şahıs ile değil de Tanrısal bir anlatım ile yazardım. Böylece Edgar Allan Poe’ya daha çok yer verme şansım olurdu. Frances Osgood’u okumak güzel ama Poe söz konusu! J


1. Kitaplığında en çok bulunan tür?
Tabii ki Tarihi Kurgu. Bir gün hepsinin fotoğrafını yayınlasam birçoğunuz Aman Tanrım! diyebilir sanırım. 

2. Kütüphaneden ya da birinden en son ödünç aldığın kitap?
Andrea Camilleri, At Hamlesi. Onu da sevemedim L            

3. Tavsiye bir kitap istesem?
Carol Rifka Brunt, Kurtlara Söyle Eve Döndüm son zamanlarda okuduklarımdan bir tavsiyem. Onun dışında George Orwell’in 1984’ünü okuyun, okutun efendim.

4. En son hediye ettiğin kitap?
Fedailerin Kalesi Alamut adlı kitabı kardeşime hediye ettim ama ben de okuyacağım ;)

5. Sonunu  beğenmediğin bir kitap?
F. Scott Fitzgerald’ın Muhteşem Gatsby’sini kitap olarak sevdim ama sonunu sevmedim L Spoiler olmasın diye söyleyemiyorum ama öyle son olmamalıydı bence.

9 yorum: Leave Your Comments

  1. Hediye ettiğin kitap, benim alışveriş listemde gösterdiğim kitapmış. Bugün neredeyse alıyordum ama elimdeki kitapları okumam sonra diye erteledim. Ya da elimdekileri okuyana kadar o kitaba karşı hevesim kaçardı. Senin de yorumlarını beklerim. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun bir fiyata bulunca ve de kardeşim ile ikimizin ortak ilgi alanı olunca aldım. Tabiisi yorum gelir, ben de senin yorumunu merak ediyorum :)

      Sil
  2. Sonunu beğenmediğin bir kitap için yazdığın da olurmuş ya aklıma gelmemişti :D
    15 kitap çok iyi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi amatör öykü sayılmaz pek :)

      Benim direkt Gatsby geldi o soruda, adamcağıza bayağı üzülmüştüm :(

      Sil
  3. Kurtlara Söyle Eve Döndüm'yi ben de merak ediyorum okuma listemde hatta :) Fedailerin Kalesi Alamut'u da çok merak ediyorum :) Bakalım ne zaman okumak kısmet olacak.
    Bu yaratıcı sorular için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım yorumlarınızı da okurum o kitap ile ilgili yakın zamanda.

      Sil
  4. En kısa zamanda hikayenizi okumayı çok isterim. Bende 5 yılı aşkın süredir kendi çapımda bir şeyler yazıyorum. Hatta en son yazdığımı kitap olarak çıkarmak için yayınevleriyle görüştüm ancak maddi nedenlerden dolayı olmadı. Eğer bu yola baş koyduysanız şansın yanınızda olmasını dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.goodreads.com/reader/51415-beyaz-g-l-gen-k-z?return_to=%2Fbook%2Fshow%2F20657555-beyaz-g-l-gen-k-z

      Hikayemi buradan okuyabilirsiniz, ben şimdilik amatörce yazıyorum ama ileride artık olduğuna karar verdiğim bir zamanda bir kitap yayınlamak isterim. Onun için bol zaman ve araştırmaya ihtiyaç duyacağım, profesyonel bir şey olsun istiyorum, bakalım. Umarım siz de kısa zamanda kitabınızı çıkarabilirsiniz.

      Sil