Blogger'lar ile Kitaplığımdaki En İlginç Kitap İsimleri

By | 09:18 2 comments



7 Blogger toplandık ve bir etkinlik yapalım dedik. Ne olsun ne olsun derken fikir çaktı: "Kitaplığımdaki En İlginç Kitap İsimleri".
Katılan blogger arkadaşlar:



Benim kitaplığımdaki ilginç kitap isimleri şunlarmış:

1. Örümceğin Öpücüğü: The Kiss of A Spiderwoman (Çok yakında okumayı planladığım, başarılı bir filmi olduğu söylenen ve tiyatroda da sahnelenen Manuel Puig eseri)

2. Mozart ve Deyyuslar: Mozart and the Wolfgangs olan İngilizce adı bence bir harika! Bu bir tiyatro oyunu, İş Bankası tarafından çıkarılan ve Anthony Burgess tarafından yazılan.

3. Marazi Bir Kemik Merakı: A Morbid Taste for Bones (Chronicles of Brother Cadfael, #1) imiş orijinal adı. Bir Ortaçağ cinayet romanı. Ne güzel kitaplarım varmış okunacak da unutmuşum!

4. Gece Tabloları: E.T.A. Hoffman'ın öykülerinin toplandığı Can Yayınları Gotik-Romantik kitabım. O seriden bayağı kitap okudum. 3 tane falan kaldı okumadığım, bu da onlardan biri.

5. Golem: Gustav Meyrink'in gotik yaratık barındıran fantastik kitabı. Düşündüm de okumayı öne mi çeksem? Orijinal adı da Golem idi sanırım.

6. Quo Vadis?: Latince Nereye Gidiyorsun? demekmiş. Henryk Sienkiewicz'in ilginç konulu romanı. Bu da okunacaklardan.

7. Q: Luther Blisset adında (takma adla yazan birkaç kafadar) birinin yazdığı kalınca bir kitap. Çevirmesi ayrı bir dert olmuştur eminim. Bence konusuna bakın derim.

8. Mekanik Kalp: Ya mekanik bir kalp de olabiliyormuş. La mechanique de cour idi sanırım adı, bakmadan yazdım doğru ise yüs puan bana. Çok tatlı bir hikaye idi. Tim Burton'dan film bekliyorum buna.

9. Imprimatur: Rita Monaldi'nin Da Vinci ve Salai üzerine kurguladığı seri kitaplardan biri. Serinin diğer bir kitabının da adı ilginç: Secretum. Denemekte fayda var :)

10. Kesik Kanatlı Kraliçeler: Fransız Devrimi deyince Bookowski hemen radara girer. Bu kitap da o dönemi anlatan tarihi kurgu kitaplarından biri. Yayınevi de Literatür olunca almamak olmazdı. 

Bütün bunların üstüne Yatak Odasında Terör, Middlesex, Ve Hipopotamlar Tanklarında Haşlandılar ve Kurtlara Söyle Eve Döndüm adlı kitaplarımı da unutmayayım dedim. Birinin Sade olduğu düşünülürse... :D

Siz de katılmak isterseniz, blogunuzda işledikten sonra linkini gönderebilir ya da cevapları yorum olarak yazabilirsiniz.

Kitapla kalın...




2 yorum: Leave Your Comments

  1. Senden ilginç isimler çıkacağını biliyordum, şaşırtmadın (:

    YanıtlaSil