Üç Blogger ile 'Kitap Önerileri'

By | 12:02 4 comments

(Görsel için Pınar'a çok teşekkürler, etkinlik için de Vampirella'ya)

Evetttt, yine bir etkinlik ile karşınızdayız. Kim miyiz biz? Vampirella, Kitap İklimi ve bendeniz Bookowski :)

Etkinlik benim en sevdiğim blog aktivitelerinden. Bakalım sorularımız ile hangi kitapları önermişiz. Siz de bize katılabilir ve sorulara cevaplarınızla bize, okuyan herkese kitap önerebilirsiniz.

Hadi başlıyoruz :)




E. Chainey @Bookowski


1. Önyargılı olduğun bir konuda önyargılarını yıkmanı sağlayan bir kitap öner:



Önyargısı pek olan bir insan değilimdir. Ama LGBT konularında ilk okuduğum kitap Valerie Miner’ın Kankardeşim, Aşkım adlı kitabıydı ve lezbiyen ilişkiler ile birlikte IRA konusunu ele alıyordu. O bakımdan mihenk taşı kitaplarımdan biridir diyebilirim. Şunu da belirtmem gerekir ki insan bilmediği konuda önyargılı olur. Hepimiz insanız, farklı yaşamları seçsek de/ kimliğimiz farklı olsa da we are all the same :)


2. Seni kitapta anlatılan o harikulade ülkede/yerde (gerçek/fantastik fark etmez) yaşamak istemene sebep olan bir kitap öner: 



Bu soruya sanırım Harry Potter’ın yaşadığı büyü dünyası cevabını vereceğim. Seriyi bir solukta okuyup filmlerini defalarca izlemiş biri olarak Hogwarts’ta olsam büyük ihtimalle Ravenclaw olacağımı düşünür, büyüyünce Sihir Bakanlığı’nda çalışan bir cadı olurdum büyük ihtimalle diye içimden geçirirdim. Hey gidi günler!


3. Okuduğun tarihi kitaplardan öyle bir kitap öner ki sen o kitabın içindeki karakterlerden biri olmak ve o tarihte olup olanları yaşamak istemiştin:



I wanted to be in the shoes of Elizabeth Bennet, the brave one!

18. Yüzyıl İngiltere’sinde yaşayıp da Bay Darcy’ye aşık olmak isteyen birçok kızdan biriydim ben de. Bu soruya ilk bu cevabı veririm her halükarda. Ayrıca sanırım biraz da Kuzey ve Güney’deki Manchaster’da yaşamak isterdim galiba. O günün işçi sorunları, sendikalar ve başkaldıranlar vs. Fabrikatör Bay Thornton ile bu konular hakkında konuşmak çok hoşuma giderdi. Bir üçüncüsü de Ariana Franklin’in Ortaçağ romanlarında geçen Ölüm Üstadı Adelia gibi olmak isterdim. Tam olmak istediğim karakterde bir kadın. Araştırmacı, güçlü, bağımsız, boyun eğmez bir patalog  vs. vs.








1.    İmreneceğin kadar güzel bir ailesi ilişkisi yazılmış bir kitap: 



Buna Louisa May Alcott’un Küçük Kadınlar adlı kitabını örnek vermem gerekir. Küçüklüğümde okumuş ve kardeşlerin o harika bağlılığına hayran olmuştum. Anneleri de tabii ki. Kızlar ve anneleri ile birlikte müthiş güzel bir aile idi.

2. Kurgu açısından gerçekçi bulduğun bir kitap: 



Sanırım buna klasiklerden bir kitabı söyleyeceğim. Dostoyevski’nin Suç ve Cezası kahramanın içinde bulunduğu çıkmazı ve bulduğu çözümü ile birlikte gelen sonu ile oldukça gerçekçi idi. Yani kendinizi o dönemin Rusya’sında Raskolnikov’un yerine koyabiliyorsunuz, hatta ben okurken koymuştum bile. Oldukça gerçekçi ve ürpertici.

3. Eğitici, öğretici bir kitap:

Hımmm, ben buna sanırım Andersen'den Masalları örnek vereceğim. Küçükken defalarca okumuş ve içindeki gizli mesajları almış biriyim, evet :))




Vampirella @VampirellaninGuncesi:

 1. Okuyan kişinin, ülke yönetimine ve politikacılara karşı bakış açısını sonsuza dek değiştirecek bir kitap:



Kurgu olan kitaplardan kesinlikle ama kesinlikle 1984 adlı kitap. O bir distopik klasik. Muhteşem bir kitap ve her daim geçerli. Tiranlarla yaşamıyor muyuz? Alın size Big Brother, her yerde!
Kurgu olmayanlardan ise Yaşarken Yazılan Tarih, her ne kadar tam bir kitap olmasa da nasıl yönetildiğimizi ve yönetimin halkına nasıl davrandığını açık ve de seçik bir şekilde gözler önüne seriyor.

2. Çocukluğun o masum ve rengarenk dünyasını yansıtan bir kitap:



Pal Sokağı Çocukları, her ne kadar içinde birbirine savaş açan iki çocuk topluluğu (büyükler ne yaparsa çocuklar da onu yapar) olsa da çocukluğumun belki de beni en etkileyen masum kitaplarından biriydi. Hele ki Nemeçek beni öylesine derinden etkilemiştir ki…

     3. İçinden onlarca alıntı seçip belki altını çizeceğin, belki günlüğüne yazacağın muhteşem bir kitap:

Çok yakınlarda okuduğum bir kitap olan Jill Paton Walsh’ın Meleklerin Suskunluğu adlı kitabı kesinlikle öneririm. Hatta tekrar okuyup not almayı bile düşünüyorum. Felsefi sorgulamalarla dolu ilginç bir kitaptı.


4 yorum: Leave Your Comments

  1. İki soruya aynı cevabı vermişiz. Harry ve 1984. Akla gerçekten ilk onlar geliyordu. = )

    YanıtlaSil
  2. Harry etkinliklerin vazgeçilmez serisi :D Aşk ve Gurur nasıl aklıma gelmedi hayret, çokta severim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen.

      Benim aklımdan hiç çıkmadığı için olabilir :)

      Sil