Piyango Vursa...

By | 12:31 12 comments


Geçenlerde Facebook'ta çıkmayan serilerin devam kitapları üzerine bir küçük isyanımı dile getirmiştim. Hatta "DUA EDİN DE BANA PİYANGO VURSUN, YAYINEVİ AÇIP ÇATIR ÇATIR ÇIKARTACAĞIM ŞU KİTAPLARI" diye de bir imkansız istekte bulunmuştum. Sonra neden böyle bir blog etkinliği yapmıyoruz dedik. Konumuz "Piyano Vursa da Yayınevi Açsak Hangi Kitapları Çıkarırız?" olsun diye belirlendi. Kitap İklimi'nden çok sevgili kitap kurdu Pınar da bize aşağıdaki görseli hazırladı, ne de harika değil mi?!




Yayınevimin Adı ve Logosu: 

Ağırlıklı Yayın Türü: Tarihi Kurgu (Elbette ki!)

Piyango Vursa Kesin Çıkaracağım Kitaplar:


Nancy Moser – Ladies of History Serisi 2. Kitap - Just Jane (Sadece Jane)


Gurur ve Önyargı, Akıl ve Tutku, Emma… Unutulmaz Bay Darcy ve Bayan Lizzy Bennett… Ve bu harika kitaplar ile karakterlerin yaratıcısı Jane Austen’i Mozart’ın Kız Kardeşi (Gölgede Bir Yaşam) kitabının yazarı Nancy Moser’ın kaleminden okumaya ne dersiniz? Sadece Jane serinin NEDEN KİTAP tarafından bir türlü çıkarılmayan, unutulmuş kitabı. Ben olsam “Sadece Jane” adıyla yayınlardım.

Paulette Jiles – Enemy Woman (Düşman Kadın)


Amerika’daki eyaletler arası iç savaş… Hapishaneye atılan ve ailesinden koparılan bir kadın… Aşk ve Özgürlük… 18 yaşında kaçak bir düşman kadın: Adair Colley. Konu ve kapak sizce de harika değil mi?


Phillippa Gregory – A Respectable Trade (Bir Kölenin Aşkı)


Josiah Cole, bir köle taciri… Frances Scott ise toplum gözünde onun için en uygun eş adayı. Scott-Cole evliliği zengin bir servet ile değer buluyor. Ancak Afrika’daki Yoruba Krallığından koparılmış köle Mehuru ile Frances’in arasında gelişen aşk tüm dengeleri alt üst ediyor.


Julie Klassen - The Apothecary's Daughter (Eczacının Kızı)


Yıllar önce kaybolan annesinin anılarıyla dolu olan bir kız; Lilly. Londra’ya annesine dair ipuçları bulmaya giderken yeni yeni keşfedeceği birçok şey –aşk mesela- onu geçmişin karanlık anılarından kurtarabilecek midir?


Jonathan Kemp – London Triptych (Erkeklerin Tutkusu)


1890: Jack Rose, Londra’da Alfred Taylor ile erkeklerin tutkusunu gidermek için kiralık bir fahişe olarak çalışmaya başlar. İşte burada ünsüz-ünlü Oscar Wilde ile tanışır ve aralarında bir çekim oluşur.
1950’ler ve 1980’ler: David ve Colin… Eski aşıklar…  İhanet… 30 yıl sonra hapishaneden çıkış ve iki dönemin politikası ile birlikte yıllar sonra bir kez daha kesişen yollar… Bir tablo, Colin Read’in elinden çıkma: Londra’dan Üç Hikaye.


Elizabeth Gilbert - The Signature of All Things (Alma’nın Dünyası)


1700’lü yılların başarılı ve zengin tüccarı Henry Whittaker’ın zeki ve meraklı kızı Alma Whittaker ve onun hayallerinin peşinde giden ressam Ambrose Pike’a aşık olması. Güney Amerika’nın dönemdeki atmosferi ile dünyanın değişmesine tanık olan karakterler… Gilbert oldukça ilgi gören bir roman yazmış, kesinlikle çıkarırdım.


Kathy Hepinstall – Blue Asylum (Mavi Duvarlar)


İç Savaş dönemi Amerikası’nda yargılanan ve deli olduğu kararına varılıp akıl hastanesine yatırılan bir kadın; Iris. Iris ise asıl suçlunun kocası olduğunu bilmektedir. Sorun şu ki deli ve katil olmadığını nasıl kanıtlayacaktır? Yardımına eski asker Ambrose Weller koşacaktır. Iris için özgürlüğü artık iki kat daha önemlidir.



Benedict & Nancy Freedman – Mrs. Mike (Kuzeyli Bayan Mike)


Kanada’nın vahşi doğasında içleri ısıtacak bir aşk ve cesaret hikayesi. Çavuş Mike Flanagan ile genç Bayan Katherine Mary O’Fallon’ın aşkı birçok okuru kendine hayran bırakmış, sırf meraktan yayınlardım bunu da J

Denise Giardina – Emily’s Ghost (Emily’nin Hayaleti)


Emily Bronte’yi hepimiz bilir ve birçoğumuz da çok severiz. Hayatının karanlık ve kasvetli olduğunu da biliriz. Ancak Emily de mutlu olmayı isteyen bir kadındı, her ne kadar trajedi peşini bırakmamış olsa da. Onun hakkında yazılan bu ilginç kitabı okumaya ne dersiniz? Emily’nin Hayaleti size Emily’nin hikayesini Giardina’nın kurgusu ile veriyor.

Eleanor Catton - The Luminaries (Esinler)


 Catton, bu kitabı ile 2013 Man Booker ödülünü kazandı. Tamı tamına 848 sayfalık dev bir kitap bu.  Konu kısaca 1866'da Walter Moody adlı karakterin Yeni Zelanda'ya altın arama ve zengin olma hevesiyle gidip çeşitli olayların içinde yer almasını konu ediniyor. Dönemin şartları kitapta gerçekçi bir şekilde yer almış görünüyor.

Diğer blogların cevapları için onları ziyaret etmeye ne dersin?: Kitap İklimi ve Minik Bir Düş



Katılmak isteyenler bloglarıyla ya da bireysel cevaplarla bu yazının altına katılabilirler, hem de harika olur. Hadi bakalım, içinizdeki yayıncıya ses verin ;)






12 yorum: Leave Your Comments

  1. Merhaba, bence çok iyi düşünülmüş bir etkinlik olmuş :) Yayınevlerinin çeviri yavaşlığı ve kitap sırasını karıştırmaları konusunda katılıyorum ben de sana. Resmen eziyet ediyorlar okura.
    Benim listemde burada : http://yamakdan.blogspot.com/2014/03/piyano-vursa-da-yaynevi-acsak-hangi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen tesadüf eseri gelişen bir paylaşım altı sohbetinden çıktı konu, teşekkürler. yayınevlerinin insanı bekleteni makbul değil. Neyse ki son zmanlarda oldukça istediğim tarzda kitaplar çıktı.

      Katılımınız için çok teşekkürler, yerli yazarlara kesinlikle ben de destek verirdim.

      Sil
  2. Güzel düşünmüşsünüz öncelikle onu belirteyim :) Yorumumu eklemeden geçemedim, biraz da popülist bir yaklaşım oldu ama sanırım ben olsam Dan Brown ve Tess Gerritsen'ın tüm kitaplarını çıkarmak isterdim :) Bunlar dışında Puşkin-Maça Kızı, Steinbeck-İnci, Khaled Hosseini-Uçurtma Avcısı ve Vasconcelos-Kardeşim Rüzgar Kardeşim Deniz de mutlaka listede olurdu heralde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess ya kesinlikle, gerçi o konuda Martı iyi hakkını vermek lazım.

      Bir de benim çok sevdiğim Kathryn Fox var. Afir, Gece Nöbeti ve Skin & Bone adlı kitaplarını okudum. Bloodborn'u da yakında okuyacağım inşallah. Doğan Kitap sağolsun devamını çıkarmadı :(

      Sil
    2. Hiç Kathryn Fox okumadım, Tess abla gibi tıbbi gerilim üzerine mi yazıyor? Listeme ekleyeyim. Odam okunmamış 651256 kitapla doldu gerçi :/

      Sil
    3. Evet ve çok başarılı bence. Ülkemizde fazla duyulmadı. Avustralyalı bir yazar. Afir'i bir dene istersen. Bence seversin. Patalog Anya Crichton esas karakter.

      Sil
    4. Mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler öneri için :)

      Sil
    5. Rica ederim. Keyifli okumalar şimdiden ;)

      Sil
  3. Güzel bir etkinlik. = ) Seçtiklerin arasından Emily’s Ghost diyorum. = ) Bir ara neredeyse yurtdışından alacaktım onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekküeler, keşke sen de katılsaydın.

      O kitap kesin çıkmalı. Aslında yayınevleri bir kulak verseler gerçek okuyuculara ne güzel kitaplar çıkar.

      Sil
  4. Emeğinize sağlık keşke her okuyucunun sevdiği türlere aynı şekilde cevap verilse...Piyangonun vurması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Umarım, keşke adaletli bir dağılım ile düzgün bir politika ve itinayla zamanında çıksa kitaplar.

      Sil