Ocak 2014 Okunacak Tarihi Kurgu Kitabı Anketi'nin Sonucu

By | 11:14 Leave a Comment


Ocak 2014'te hangi Tarihi Kurgu Romanı yorumlamamı istersiniz?" diye  sormuştum. İşte cevabı:




J. M. Clements'in Spartacus adlı kitabı tarafımdan okunup yorumlanacak. Ayrıca Nic Fields'ın yazmış olduğu Türkiye İş Bankası Yayınları'ndan çıkan Spartacus ve Köle Savaşı adlı resimli bilgi kitabını da okuyacağım. Bilindiği gibi kitap kurgu ama gerçek bir efsanenin esasını okumak daha bilgilendirici olacaktır diye düşünüyorum. Bitince iki kitaba dair yorumlarımı, bilgileri ve görselleri burada bulacaksınız. Benimle birlikte okumak isteyen varsa bir mesaj yazmanız yeterli ;)


Daha sonrasında Elif Şafak ve Lynn Cullen'in kitaplarını da okuma listeme aldım. İkisi de Şubat Okumalarımda olabilir. Özellikle Mrs. Poe'nun yorumunu bekleyen arkadaşlarım var :)
Elif Şafak da bu romanı ile ilk defa okuma listeme girmiş oldu. Bakalım, umarım yazarın yazımını beğenirim. Kitaplarla kalın sevgili tarihseverler...


Kitabı Tanıyalım:






GoodReads Puanı: 3,67
368 pages


Bazı efsaneler kanla yazılır!


Efsanevi bir gladyatörü yenerek şampiyon olan Spartaküs (Spartacus), köleleri tarafından öldürülmüş zengin bir adam için düzenlenen ölüm oyunlarında dövüşmektedir. Ancak sürüp giden kaosun ardında büyük bir mirasın olduğunu öğrenen Spartaküs, masum insanları korumak adına var gücüyle savaşır. Cinayet ve vahşetin kol gezdiği coğrafyada Spartaküs tüm bu hesaplaşmaların üstesinden gelebilecek midir? Daha da önemlisi, uzun zamandır izini sürdüğü kayıp eşine kavuşabilecek midir?



Kana bulanmış atmosferi, egzotik ilişkileri, zalimlik ve kahramanlık dolu hikâyeleriyle tüm dünyada büyük başarı yakalamış bir televizyon dizisi olan Spartaküs, üç kitaplık serinin ilki olan Kılıçlar ve Küller'de okurları arenanın bitmek bilmeyen kanlı savaşlarına ve insanı hayrete düşüren entrika dolu ilişkilere davet ediyor...



"Savaşın, iktidarın ve aşkın mücadelesi hiç bu kadar şiddetli, kanlı ve nefes kesici olmamıştı."
-Publishers Weekly-



"Arenanın vahşi kahramanlarına karışırken, sakinliğinizi korumakta zorlanacaksınız."
-The Daily Rotation-



"Spartaküs gerçek bir kahraman. Haklı mücadelesine tanıklık etmek büyük bir keyif."
-Booklist-



"Kılıçlar ve Küller, serinin şiddetli enerjisini başarıyla yansıtıyor. Okunmalı!"
-Horror Talk-



"Renkli karakterlerin bir palette birleştiği, okuyucuları bir sonraki bölüme ilerlemeye sevk eden şahane bir kitap. Bu birleşimi bir arada bulmak büyük bir hazine elde etmek gibi."
-The Daily Rotation-




0 yorum:

Yorum Gönder