2014'te Çıkmasını Beklediğim Tarihi Kurgu Kitaplar

By | 14:12 Leave a Comment






Evet sevgili okurlar, birçoğumuz okur olarak yurt dışında çıkan kitaplara bakıp bakıp, "Ah, keşke şu da Türkçe'ye çevrilse" demişizdir. İşte ben de 2014'te özellikle çıkmasını istediğim kitapları şöyle kısaca bir tanıtayım dedim, hani belki olur ya yayınevlerinin dikkatini çeker de yayın listelerine alırlar:

İlk adayım:



GoodReads puanı: 3,98 (1.840 civarı bir değerlendirme ile)

Catton, bu kitabı ile 2013 Man Booker ödülünü kazandı. Tamı tamına 848 sayfalık dev bir kitap bu.  Konu kısaca 1866'da Walter Moody adlı karakterin Yeni Zelanda'ya altın arama ve zengin olma hevesiyle gidip çeşitli olayların içinde yer almasını konu ediniyor. Dönemin şartları kitapta gerçekçi bir şekilde yer almış görünüyor. 

İkinci Adayım:



GoodReads Puanı: 3,89 (5.800 civarı bir değerlendirme ile)
304 sayfa

Colum McCann, National Book Award kazanmış bir yazar. Kitap TransAtlantik yolculuklar çerçevesinde 3 farklı hikayeyi ele almış. İlkinde; 1845'te siyahi bir Amerikalı kölenin İrlanda'ya gidip demokrasi ve özgürlük araması, ikincisinde; 1919'da Dünya Savaşı sırasında iki cesur uçuş pilotunun Newfoundland'den İrlanda'ya uçuşunu, üçüncüsünde ise 1998 yılında Amerikalı bir senatörün barış için İrlanda'ya uçuşunu konu alıyor. Ve aslında bu üç uçuşun bir klanın dört jenerasyon kadınlarından biri olan hizmetçi Lily Duggan ile bağlantısının öyküsünü vaad ediyor yazar bize. 


Üçüncü Adayım:



GoodReads Puanı: 3,75 (825 değerlendirme ile)

336 sayfa

Edgar Allan Poe ile Frances Osgood adlı  iki çocuklu bir ressamın arasındaki ilişkiye bakış açısıyla  aynı zamanda Frances'in bir arkadaşı olan Bayan Poe ele alınmış. Bayan Poe bu ilişkinin neresindeydi, Edgar Allan Poe ve Frances Osgood arasındaki yakınlaşma ona ne hissettirdi, neler yaşandı? Oldukça merak ettirici.



Dördüncü Adayım: 




GoodReads Puanı: 4,42 (70,740 değerlendirme ile)

İlk kitap 945 sayfalık dev bir eser.

1986 Pulitzer Ödülü kazanmış yazar bu kitap ile. Amerika'daki Lonesome Dove adlı bölgede yaşayan her türden karakteri (fahişeleri, Amerikan yerlilerini, asileri vs.) barındıran bir nevi Vahşi Batı'nın türlü macerasını ve yaşam koşullarını harmanlayan bir eser. Oldukça iyi yorumlar almış. Eh, ödüllü zaten. Bize de umarım okumak düşer.


Beşinci ve Son Adayım:

Solomon Northup -  12 Years a Slave 





GoodReads Puanı: 4,24 (2,930 dğerlendirme ile)

300 sayfa

Ocak ayında gösterime gireceğini okuduğum aynı adlı filmin kitabı. Konuyu anlatmaya pek gerek olduğunu düşünmüyorum: Özgür bir siyahi Amerikan vatandaşının yeniden zorla köle yapılması ve bundan kurtulmak için verdiği çabalar. 
Gerçek bir hikayeden uyarlama olup Amerikan İç Savaşı sırasında gerçekleşen olayı ve 12 yıllık köleliği kapsamaktadır.


BEN SİZLERİN DE HANGİ KİTAPLARIN YAYINLANMASINI İSTEDİĞİNİZİ MERAK EDİYORUM. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. 

ŞİMDİDEN KUCAK KUCAK İYİ KİTAP DOLUSU BİR YIL DİLİYORUM. 


0 yorum:

Yorum Gönder